lauantai 12. lokakuuta 2019

Kokoava tehtävä 3b.


Tässä kirjoituksessa julkaisen kuvitteellisen uutisen aiemmin keksimäni Ypäjän ravinto Oy:n muutosprosessiin. Yrityksen muutosprosessi on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että johto on kehittänyt järjestäytymispäivän, missä henkilöstölle julkaistaan uudet yrityksen arvot ja tätä varten varataan koko päivä ”sulattelua varten”.

Viestintävastaava julkaisee intranetissä uutisen, josta esimiehiä on jo informoitu aikaisemmin. Tämä muutosprosessin vaihe on hyvin tärkeä, koska siinä esitetään kutsu arvojen (jotka tulevat ohjaamaan yritystä) julkaisuun. Viestintävastaava korostaa jokaisen läsnäolon tärkeyttä toivottaen tervetulleiksi,  mutta tekee myös selväksi päivän olevan pakollinen jokaiselle.



Hei Ypäjän ravinto Oy:n henkilöstö!

Johtoryhmä toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi yrityksen järjestäytymispäivään.

Päivä järjestetään yhteistyökumppanimme, Hotelli Länsisiiven konferenssitiloissa 12.11. klo: 08.00-16.00 ja 13.11. klo:08.00-16.00.

Järjestäytymispäivän tarkoituksena on tuoda kaikkien tietoon yrityksen arvot, jotka johtoryhmä on uuden toimitusjohtajan johdolla laatineet hiljattain. 
Kuten tiedätte, olemme etsineet identiteettiämme yhteisönä ja nyt uusien arvojen myötä olemme identiteettimme löytäneet.

Haluamme arvojen juurtuvan syvälle koko yrityksen DNA:han, minkä keskellä jokainen teistä on. Olemme valmistelleet infotilaisuuden jälkeen keskustelu- ja kyselyajan, jota varten esimiehenne tulevat jakamaan teille materiaalia tapahtumaan saavuttuanne.

Johtoryhmälle on erityisen tärkeää kuulla teidän ajatuksianne ja mielipiteitänne, joten pyydämme tapahtuman aikana pohtimaan, mitä ajatuksia arvot teissä herättää.
Järjestäytymispäivään kuuluu yrityksen tarjoama lounas hotellin ravintolassa, sekä virvokkeita tilaisuuksien välillä.

Päivään osallistuminen on pakollista ja lasketaan normaaliksi työpäiväksi.

Jaamme tiimit kahteen ryhmään, joista ryhmä A osallistuu 12.11 ja ryhmä B 13.11 tapahtumiin.

Jaosta ja muista päivään liittyvistä yksityiskohdista ilmoittaa teille esimiehenne lähipäivinä.

Jos jostain syystä ette pääse mukaan kumpanakaan päivänä, ilmoittakaa asiasta esimiehellenne mahdollisimman pian.

Yrityksen johdon puolesta

Viestintävastaava Joona Koski







Lähteet

Talouselämä, Vältä sisäisen viestinnän sudenkuopat, 3.12.2008, luettavissa: https://www.talouselama.fi/uutiset/valta-sisaisen-viestinnan-sudenkuopat/032fc490-50c4-30a6-b321-13de56d3057e . Luettu 12.10.2019
TTL, Työkaluja organisaatiomuutoksen toteuttamiseen, luettavissa: https://www.ttl.fi/tyoyhteiso/organisaatiomuutos/tyokaluja-muutoksen-toteuttamiseen/ . Luettu 12.10.2019

1 kommentti:

  1. Uutisen rakenne toimii, ja teksti on varsin sujuvaa. Kiinnitä huomiota otsikointiin, sillä tervehdys ei yleensä kuvaa lainkaan tekstin sisältöä. Ei nytkään. Vaikka uutinen on lyhyt, siihen kannattaa sijoittaa silmäilyä helpottavia elementtejä: väliotsikoita tai lihavointia.

    Aika pitkälle menee, ennen kuin maininta ryhmäjaosta ilmenee. Siihen saakka lukija ihmettelee, onko päiviä yksi vai kaksi.

    Tällaisessa tekstissä kannattaa erityisen tarkasti miettiä lukijan puhuttelua. Te etäännyttää, sinä kohdentaa tekstin suoraan lukijalle ja me osallistaa myös kirjoittajan.

    VastaaPoista